Large selection of products and fast shipping!

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Wijn bij zalm

  • Geplaatst op
Wijn bij zalm

Welke wijn bij zalm?

Welke wijn bij zalm? Goede vraag. Want zalm moet zwemmen, maar waarin? Die vraag is bij deze veelzijdige vis niet zomaar te beantwoorden. De zachte en vette vis met zijn uitgesproken ronde smaak is namelijk op tal van manieren te bereiden. In de oven, gerookt, gepocheerd, op de barbecue, gebakken en zelfs rauw in sushi. Al die verschillende bereidingswijzen hebben natuurlijk effect op de smaak. Welke wijn daar het best bij past, leggen we hieronder uit.

In het algemeen geldt dat bij de vette vis met z’n stevige structuur een wijn past met dezelfde eigenschappen: stevig wit met een botertje of een vetje. Een volle Chardonnay uit Bourgogne is dan ook een goede keuze, net als een stevige Sauvignon Blanc. Door de stevige structuur van zalm kan een rode wijn zoals een Pinot Noir ook prima. Spannend wordt het met een Rosé. Maar, zoals gezegd: de manier waarop u de zalm bereid is bepalend voor de wijn.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »