Dom. Gouffier (bio), Rully 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk

Domaine Gouffier bezit vijf en een halve hectare wijngaard in de dorpen Fontaines en Mercure in Côte Chalonnaise. Het domein wordt al generaties lang door de familie Gouffier beheerd totdat Jerome Gouffier de teugels overhandigde aan zijn goede vriend Frédéric Gueugneau, voorheen in La Chablisienne. Sinds 2011 hebben Frédéric en oenoloog Benoît Pagot een nieuwe stijl van wijnmaken voor het domein bewerkstelligd. Ze volgen een organische filosofie om wijnen te maken die modern, toegankelijk en betaalbaar zijn, maar met alle stijl en zwier van goede Bourgogne. 

De Chardonnay-druiven werden met de hand geplukt op optimale rijpheid en zorgvuldig geselecteerd in de kelder. De druiven werden heel voorzichtig via een transportband rechtstreeks overgebracht naar Frans eiken vaten van 228 tot 400 liter, waarvan 25% nieuw, om het minerale karakter te behouden. De gisting vond plaats in de vaten en werd gedurende 12 maanden gerijpt in een vat met regelmatige bâtonnage om textuur en complexiteit te verlenen. 

Lagen aroma met een mooie zuiverheid van fruit aangevuld met een weelderig mondgevoel. Ideaal bij een visschotel, gegrilde gamba's of verse geitenkaas.

€ 33,95 | Bestellen

Over de wijn

Herkomst Bourgogne, Rully
Kleur Wit
Smaak Rijk, wit fruit, vol

Dom. Gouffier (bio), Rully 1er Cru, Bourgogne, Frankrijk - € 33,95

Aantal flessen:

Afleveradres

* Verplicht veld

Volg nieuws van Cloinq

Actie's, agenda en de laatste nieuwtjes volgen? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief