Je winkelwagen is momenteel leeg
Gros-Manseng, Petit-Manseng, Petit Courbu en Claverie.
In Frankrijk wordt Jean Baptiste gezien als één van de grote talenten in
de regio en worden zijn wijnen in menig sterrenrestaurant geschonken.
Jean Baptiste, in een vorig leven een professioneel schermer van het
nationale team van Frankrijk, besluit een aantal jaren geleden om het
roer om te gooien en wordt wijnboer.
Na een aantal stages te hebben gelopen bij o.a. Château Grand-Puy
Lacoste in Bordeaux, in Collioure en tenslotte bij Emmanuel Giboulot in
Bourgogne, besluit hij neer te strijken in de Jurançon. Vooral bij
Emmanule Giboulot komt hij in aanraking met de biodynamische wijnbouw en
deze methode besluit hij ook in zijn eigen wijngaarden toe te passen.
De Carmeret wijngaard heeft een terroir met meer zand en kalk. De
druivensoorten zijn Gros-Manseng, en in mindere mate Petit-Manseng, Petit Courbu en Claverie.
De wijnstokken zijn van een hoge leeftijd.
Alle wijnen krijgen een houtopvoeding in oude vaten variërend per jaar
tussen de 14 en 24 maanden.
In Frankrijk wordt Jean Baptiste gezien als één van de grote talenten in
de regio en worden zijn wijnen in menig sterrenrestaurant geschonken.