BBQ

BBQ

Een geslaagde barbecue begint natuurlijk met een heerlijk en verfrissend aperitief.

*Bubbel: Rotari Rosé – Chardonnay/Pinot Noir – Friuli - Italië  € 14,95

*Wit: Ribeton – Sauvignon Blanc/Colombard – Cotes de Gascogne – Frankrijk  € 6,10

 

Vis en zeevruchten zoals scampi, gegrilde forel, vis in papillot.

*Wit: Alpha Loire Domaines – Sauvignon Blanc -  Touraine – Loire  € 13,50

*Wit: Serra da Estrela – Albarino – Rias Baixes – Spanje  € 11,-

 

Kippenboutjes en -vleugeltjes, spiesjes met stukjes kalkoen, kip, varken, gegrilde groenten.

*Wit: Weingut Meier – Blanc de Noir (Spätburgunder) – Pfalz – Duitsland  € 8,95

*Rood: Pé Tinto – Alentejo – Portugal  € 5,95

 

Ribbetjes, grillworsten (merguez en chipolata), barbecuespek, hamburgers.

*Rosé: Casa Lucii – Pinot Noir – Toscane – Italië  € 12,50

*Rood: Weingut Meier – Spätburgunder – Pfalz – Duitsland  € 8,95

 

Rood vlees en grotere stukken rund- en lamsvlees (bouten en koteletten).

*Rood: Integro – Primitivo – Puglia – Italië  € 8,95

*Rood: Ciceron – Grenache/Syrah – Corbieres – Frankrijk  € 11,-

 

Vind je het moeilijk om een keuze te maken of heb je maar weinig tijd om te beslissen? Kies een volle rode wijn b.v. de Terre Metissée (€ 9,95) uit Frankrijk. Of Chianti uit Toscane van Casa Lucii (€ 17,50) of liever een witte wijn b.v. de Blanc de Noir (€ 8,95).

 

Heb je verdere vragen of wil je suggesties over geschikte wijnen bij jouw barbecue, vraag Janet.

 

Volg nieuws van Cloinq

Actie's, agenda en de laatste nieuwtjes volgen? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief