Cloinq’s DruivenPraat #2

Cloinq’s DruivenPraat #2

Welkom bij Cloinq’s tweede DruivenPraat. Vandaag gaat het over een wat eigenwijze druif: de Spätburgunder! 

Spätburgunder is de Duitse benaming voor Pinot Noir, maar heeft een geheel eigen karakter. En wist je bijvoorbeeld dat er zowel rode als witte wijn van deze druif gemaakt wordt?

De kleur van een wijn wordt bepaald door de kleur van de schil en hoelang deze mee gist. De druif in de compacte trossen van de Spätburgunder heeft een dunne schil en dat zorgt voor een wijn die licht van kleur is. Daardoor niet te zwaar, maar wel spannend en verrassend. In de geur en smaak kom je zowel rood en donkerrood fruit als aardse tonen tegen. 

Van Spätburgunder wordt voornamelijk droge rode wijn gemaakt. Wanneer echter bij het persen van de druiven direct de schil wordt verwijderd, krijg je een witte wijn van blauwe druiven: Blanc de Noir. Fris, met de stevigheid van rode wijn. 

In ons assortiment hebben we drie prachtige Spätburgunders. Alle drie van het familiebedrijf Weingut Meier uit de Pfalz, Duitsland.

De Pfalz is een bergachtig gebied.  Het heeft een eigen microklimaat, waardoor de temperaturen 3 à 4 graden hoger liggen dan in de rest van Duitsland, met alle positieve gevolgen voor de wijnbouw.   

Wijnspijs advies bij de Spätburgunders? Niet altijd: je drinkt ze heerlijk bij de borrel of ’s avonds relaxed op de bank . Maar ook met kalkoen, kwartel en gerechten met paddenstoelen is de Spätburgunder heerlijk.



// AANBIEDING: Al onze Spätburgunders deze week 5 + 1 gratis. Doosje mixen mag!

Wit: Blanc de Noir:   € 8,95 p.f

Frisse, strakke en zuivere witte wijn met in de neus peer en mango en een lange en stevig afdronk. Lekker als aperitief, maar ook goed bij kip, Aziatische keuken, kalfsschnitzel, gamba’s, charcuterie. 

Bekijk deze wijn hier op onze website

Rood: Spätburgunder Trocken:   € 8,95 p.f. 

Een elegante Spätburgunder zonder houtrijping. Met in de neus tonen van bramen, kersen en noten. Mooie sappige, droge niet te zware rode wijn die ook gekoeld heerlijk is. Lekker als borrelwijn, maar ook goed bij antipasta, parelhoen, kip, stevige vis, risotto. 

Bekijk deze wijn hier op onze website

Rood: Spätbugunder Hainfeld Letten:    € 29,95 p.f.

Een prachtige, in barrique (vaten van 225 ltr.) gerijpte, Spätburgunder. Wat een feest.
Past goed bij kwartel, entrecote, stoofvlees en paddenstoelen. 

Bekijk deze wijn hier op onze website



Ben je al fan of wil je de Spätburgunder ontdekken? Profiteer nu van korting op al onze Spätburgunders.

Ik hoop dat ik je weer een beetje druivenkennis bij heb mogen brengen met de Druivenpraat van deze week. Ergens in de loop van volgende week aandacht voor weer een  andere druif. Welke? Nog geen idee ???? Blijf ons volgen!

Ben je al in onze nieuwe winkel geweest?

winkel 1winkel 2

We zijn voorlopig nog gewoon open en je bent van harte welkom aan de Westersingel 20 in Groningen.
Tot snel en oh ja…. pas een beetje op elkaar deze dagen.

Cloinq! Janet

Vragen, bestellen of iets anders?
Mail naar janet@cloinq of bel/app naar 06-31005924
 

Ps: bezorgen kan ook!  Meer weten? Lees het hier.

Volg nieuws van Cloinq

Actie's, agenda en de laatste nieuwtjes volgen? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief