Cloinq’s DruivenPraat #3

Cloinq’s DruivenPraat #3

Welkom bij Cloinq’s derde DruivenPraat. Dit keer gaat het over de Grignolino druif uit Asti in de Piemonte. Daar rijpt deze wat vergeten lokale blauwe druif op schrale grond met veel zon. De oogst is laat en de opbrengsten zijn dan ook niet hoog.

De naam Grignolino is afgeleid van het woord grignole, wat in het dialect van Asti ‘veel pitten’ betekent. De Grignolino druif heeft veel meer pitjes dan andere druivenrassen.

De Grignolino druif levert frisse, pittige en spannende wijn op met mooie zuren die de wijn structuur geeft. De geur en smaak kenmerken zich door bessen, frambozen en peper. De wijn van de Grignolino druif heeft een heldere, licht robijnrode/bruine kleur.

De Piemonte betekent ‘aan de voet van de bergen’. En daar ligt het ook, aan de zuidkant van de Alpen. Asti vormt, samen met Alba, het centrum van deze wijnregio.

Piemonte Italie

Wijnspijs advies bij de Grignolino druif?

De wijn is heerlijk bij ravioli gevuld met vlees (bv konijn), risotto met paddenstoelen, taart van artisjokken en groenteschotels. Maar ook bij een pizza met rode peper en salami past wijn van de Grignolino druif erg goed.

 


// Aanbieding: 15% korting Nu € 8,45 i.p.v. € 9,95 p.f.

Grignolino del Monferrato Casale DOC,

  • Wijnhuis: Angelini Paolo.
  • Herkomst: Piëmonte, Italië
  • Kleur:Rood
  • SmaakKruidig: droog
  • Deze wijn is gemaakt van de Grignolino druif
  • Awards: Vinitaly 5-stars Wines 2017

Een vergeten druivensoort uit de Piëmonte van hoge kwaliteit. Licht, verfijnd, frisse zuurtjes van bessen en frambozen. Milde kruidigheid en een snufje tannine.


                  

En zo weet je weer een beetje meer! Ik hoop dat de DruivenPraat van deze week je weer een beetje meer wijnwijs heeft gemaakt. Ergens in de loop van volgende week aandacht voor weer een andere druif. Welke? Nog een verassing, ook voor mij! ;-) Blijf ons volgen!

Ik zie je ook graag in onze winkel. We zijn voorlopig nog gewoon open. Uiteraard nemen we de richtlijnen van de overheid en RIVM in acht. Nooit meer dan twee klanten in de winkel, regelmatig maken we deurklinken etc schoon en we houden gepaste afstand. Kortom; je bent van harte welkom aan de Westersingel 20 in Groningen.

Tot snel en oh ja…. wees lief voor elkaar, juist nu! 

Cloinq! Janet

Vragen, bestellen of iets anders? Mail naar info@cloinq of bel/app naar 06-31005924

Ps: bezorgen kan ook! Meer weten? Lees het hier.

 

 

 

Volg nieuws van Cloinq

Actie's, agenda en de laatste nieuwtjes volgen? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief