St. Felix, Languedoc / Roussillon, Frankrijk, rosé

Smaakimpressie
Verfrissende, levendige, aromatische (rode vruchtjes en specerijen), mondvullende rosé wijn, rijk, gul en gastronomisch. Een typische rosé voor de mooiste dagen, van de lente tot de herfst.

Vinificatie
De trossen worden volledig ontsteeld, waarna de druiven langzaam pneumatisch geperst worden. Na een koude behandeling om de most op een natuurlijke wijze te klaren, vindt de gisting plaats bij 18°C. De jonge wijn wordt na de gisting nog 4 tot 6 maanden opgevoed op de eigen ‘lie’ (fijn bezinksel) met regelmatige batonnage (los- en doorroeren van het bezinksel).

Culinair Advies
‘Great value for money’ als aperitief- of terraswijn! Ideaal voor alle informele eet- en drinkgelegenheden, van barbecue tot strandfeest en van picknick tot landelijke lunch. Aan tafel een aanrader bij zomerse gerechten op basis van gegrilde vis (tonijn, zwaardvis, marlijn etc.) met tomaten, olijven, gegrilde courgette, aubergine, paprika, venkel… Zeer op zijn gemak bij allerlei soorten vis of zeevruchten ‘a la plancha’, bij pasta of risotto met zee- en landlekkernijen (type paella), bij tapas, mezze en ander fingerfood.

€ 6,95 | Bestellen

Over de wijn

Herkomst Frankrijk
Kleur Rose, Carignan
Smaak Fris, elegant, licht, aromatisch

St. Felix, Languedoc / Roussillon, Frankrijk, rosé - € 6,95

Aantal flessen:

Afleveradres

* Verplicht veld

Volg nieuws van Cloinq

Actie's, agenda en de laatste nieuwtjes volgen? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief