Je winkelwagen is momenteel leeg
Melon de Bourgogne
De druiven worden s'nachts geplukt (koel).
Ziltig, iets wit fruit.
Heerlijk bij o.a.: oesters, rauwe vis, gamba's, garnalen etc
Domaine de la Combe is een relatief kleine wijngaard van veertien hectare. Het is eigendom van de jonge wijnmaker Pierre-Henri Gadais. Vanaf 2016 runt hij dit nieuwe wijndomein. Hij wil nieuwe kwaliteitsgerichte cuvees creëren en het terroir versterken, maar ook vooral de biologische landbouw omarmen.
Met deze cuvée laat Pierre-Henri een frisse en expressieve Muscadet zien. De druiven zijn afkomstig van het perceel “La Cantire”, die de levendigheid van Melon de Bourgogne (Muscadet) het beste zou moeten accentueren. Het is een volledig biologisch perceel met leistenen grond op het noorden. Druiven worden in de koelte van de nacht (voor ultieme frisheid) geoogst, vandaar de naam Vendange Nocturne. Daarna vind de inweking van de schillen plaats (maceratie) die ongeveer 12 uur duurt. Fermentatie gebeurd met natuurlijke gisten die van nature voorkomen op de druivenschillen. Er worden slechts één keer wat sulfieten toegevoegd, vlak voor de rijping. Dat proces maakt het mogelijk om de hoeveelheid sulfieten aanzienlijk te verminderen. Dit is dan ook een wijn met minimale interventie (low intervention).
In tegenstelling tot de wat rijkere Muscadet de Sevre en Maine, wordt deze Vendange Norturne begin december al gebottled (zonder lie) en heeft van nature een iets lager alcoholpercentage (11,5%).
De beslissing van Pierre-Henri om de variëteit (Melon Blanc) op het etiket te noemen, betekent dat de wijn alleen als Vin de France kan worden geclassificeerd, hoewel deze dus afkomstig is van één van de beste locaties in Muscadet Sèvre et Maine.
Hamersma was erg enthousiast, hij gaf de wijn een 9-: “Citrusrijk. Kloeke bitters. Goudrenet. Spoortje groen. Rokerig. En vol sap. Smaakpapillen schrikken wakker. Dorst wordt gelest. Oesters halen de volgende nacht niet.”
Heerlijk bij o.a.: oesters, rauwe vis, gamba's, garnalen etc