Je winkelwagen is momenteel leeg
Pinot Noir
Heerlijk bij gevogelte en verfijnde vlees- groente gerechten.
Domaine Gouffier bestaat al zo’n 200 jaar. Vanaf 2012 heeft men ingezet op een overschakeling naar biologische landbouw en in 2019 is dat voltooid. Het markeert de toewijding aan het respecteren van de terroirs, het bevorderen van de diversiteit en het produceren van druiven van uitstekende kwaliteit. De oogst is geheel handmatig en de druif geeft aan hoe de vinificatie zal verlopen. Per wijn bekijkt men vervolgens welk eikenhout gebruikt wordt, zoals men al jaren doet. Alle wijnen gaan op vat met hun ‘lie’ en worden niet gefilterd.
Deze Bourgogne Cuvée Baudron is een rode wijn van een perceel beplant met Pinot Noir, gelegen in de stad Dracy-Le-Fort. Het perceel van het Domaine is genaamd “Le Fordeveau” en bevat leemachtige en kalksteengrond, met een oppervlakte van 1,5 hectare. Tijdens de wijnbouw gaat alle aandacht naar het respecteren van het terroir: ploegen, Guyot Poussard-snoeien, ontknopen en bladstrippen. In de kelder vinificeren ze de wijn met 30% hele trossen en deze worden gerijpt in vaten van 228 liter, afkomstig uit bossen in Midden-Frankrijk.
Het is een wijn met een krachtige kleur en een neus van rood fruit, die zich openbaart in een ruime en genereuze mond, met fijne en zijdezachte tannines. Fris, sappig en vol van smaak. Doet het goed bij milde en vettige kaasjes, paddenstoelen of romige pasta.
NB: het etiket op de wijn zegt “Bourgogne Cuvée Baudron”, maar de wijn is identiek aan de “Bourgogne Le Fordeveau”. Het is alleen een verschil in naamgeving voor de import en export.