Large selection of products and fast shipping!

Winkelwagen

Je winkelwagen is momenteel leeg

Wijn bij oesters

  • Geplaatst op
Wijn bij oesters

Wijn bij oesters

Oesters, you love it or hate it. Maar met de juiste wijncombinatie wordt het een feestje!


Er zijn verschillende soorten oesters maar over het algemeen zijn alle oesters zout van
smaak, romig of geleiachtig van structuur en hebben ze een licht zilte geur die doet denken
aan zeewater. De meeste varianten hebben nootachtige tonen en een hoog umamigehalte.
En daar past vooral een wijn bij met dezelfde eigenschappen. Een goede basis zijn dus frisse, droge wijnen met wat mineraliteit.

Mineraliteit? Denk aan de geur van grind, krijt en de smaak van de zee.

Maar blijf wel een beetje van het zuur vandaan want dat kan botsen met het subtiele mondgevoel.

Wil je even flink uitpakken dan kun je kiezen voor een fris mineralige Champagne of een
Chardonnay uit Chablis. Een Chablis onderscheid zich van andere chardonnays uit de Bourgogne door zijn mineraliteit en ziltige karakter.

Andere verrassende combinaties zijn de mineralige Picpoul de Pinet uit de Langedoc, de
strakfrisse Muscadet uit de Loire of de ziltige Albarino uit Rias Baixas.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »